Antonio Bedoya: “Les noies més grans han de ser una referència per les més petites”

antonio-bedoya-les-noies-mes-grans-han-de-ser-una-referencia
Antonio Bedoya és el responsable esportiu de l’Escola Femenina Manu Lanzarote. És la peça de l’experiència en el projecte que acaba d’iniciar-se i l’encarregat de desenvolupar en el camp dia a dia les idees, la filosofia i els valors de l’Escola.
Amb una actitud molt positiva i humil, té molt clar el projecte esportiu, que recita pràcticament de memòria. Parla de valors, de formació, d’educació i tot dins d’una estructura planejada per tal que les noies de l’Escola adquireixin tots això en el seu ordre adequat. Se sent molt orgullós de l’escut que, diu, plasma de manera molt ràpida els conceptes que es treballen cada dia.
Avui ens n’explica alguns detalls importants.

Quina és la percepció d’entrenament de l’Escola? Es tracta exclusivament de futbol o s’hi incorporen més activitats?
Som una Escola que, a partir de l’esport, volem poder formar persones. És per això que hem decidit reservar una dia a la setmana on totes les categories entrenin juntes, perquè les petites es puguin fixar i aprendre de les grans i aquestes puguin servir d’exemple i aprendre també de les més petites. A més a més, no només ens volem tancar en l’àmbit futbolístic pròpiament dit, sinó que volem col·laborar amb diferents entitats de Terrassa i de tot el Vallès, per dur a terme activitats conjuntes. M’agradaria remarcar que aquestes entitats no han de ser exclusivament esportives, sinó que poden ser de qualsevol tipus, respectant sempre la línia que vol marcar l’Escola, i que comparteixi els ideals de formar persones per sobre de tot.

Com esteu planificant la primera temporada?
Amb moltíssima il·lusió. Portem molt temps treballant amb tot el que es refereix a l’Escola i volem que tot surti bé. A més, volem seguir aprenent dia a dia i que les noies també aprenguin coses positives per poder-se desenvolupar durant la seva vida diària. Aquí tothom és important i és important també la seva participació perquè tothom pugui aprendre dels demés.

És important tenir experiència prèvia?
La idea de l’Escola no sorgeix d’un dia per l’altre. Porto anys entrenant i he anat adquirint experiència. He vist com, cada vegada més, els nois i noies són preparats durant la setmana per guanyar els partits del dissabte i molts d’aquests jugadors i jugadores arriben a l’edat juvenil amb moltes mancances. L’Escola vol formar esportivament a noies des de les edats més petites perquè arribin a l’etapa juvenil sent capaces de competir amb les demés i, sobretot, sent una imatge de referència per a les més petites.

Què es pretén amb el curs de Monitors?
Volem autoalimentar-nos, és a dir, que les noies més grans de l’Escola siguin les monitores de les més petites, que siguin la imatge a seguir. D’aquesta manera, i tal com queda reflectit en el nostre escut, han d’anar escalant etapes mitjançant l’adquisició de diferents objectius. Seria genial que arribés un moment on les noies més grans portessin ja anys a l’Escola i haguessin pogut impregnar-se de tots els valors que volem transmetre per tal de poder dirigir elles mateixes les activitats de l’Escola.

Quins objectius et marques a curt, mitjà i llarg termini?
Bé, l’objectiu a curt termini és començar. Hi ha moltíssimes ganes per part de tots els integrants de l’Escola en què tot això comenci a funcionar. A mitjà termini, si hagués de dir un objectiu que ens agradaria assolir, no és cap altre que formar jugadores però, sobretot, formar persones que siguin capaces de poder viure dia a dia amb petites experiències que l’Escola les hagi fet viure. Per últim, un objectiu a llarg termini, no és un altre que ser un club de futbol referent a tota Catalunya i per què no, a la resta d’Europa. Seria un orgull que altres equips s’interessessin per la nostra manera de treballar esportivament i socialment.

Anuncis